Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fire comunicativă, transparentă,creativă şi tolerantă.Îmi plac oamenii adevăraţi. Iubesc poezia, fotografia, muzica, florile, primăvara, marea, copiii, cerul şi apusurile de soare. Consider că dacă nu pui suflet în lucrurile pe care le faci, mai bine nu le faci că nu-ţi ies. Restul vă las să descoperiţi voi.

vineri, 20 august 2010

Florile, ni le-au dăruit îngerii

De când mă ştiu,  mi-au plăcut la nebunie florile. Cred că această dragoste pentru flori, am moştenit-o de la mama.
Mama mea a fost învăţătoare. Şi în fiecare primăvară, la fiecare început şi sfârşit de an şcolar, în primii mei zece ani de viaţă, casa ne era plină de flori.
Când ajungea mama acasă de la şcoală (unde făcea naveta aproximativ 30 de km) şi-i deschideam uşa şi o vedea cu braţele pline de flori, ţopăiam de bucurie, alergând după câte o vază, aşezându-le în buchete asortate. De multe ori, când primea lăcrămioare , narcise, ghiocei etc., mama-mi zâmbea întinzându-mi buchetele şi spunându-mi : "Florile astea sunt pentru tine, Lăcră!". Şi florile acelea, contau mai mult decât orice jucărie sau prăjitură. Îmi făcea o deosebită plăcere să le schimb apa, să le aranjez şi să le vorbesc.
Anii au trecut...
Am crescut şi am ajuns în primul meu an de suplinire la o şcoală mică, dintr-un sat vecin. Copiii mă iubeau foarte mult, chiar dacă mă străduiam să fiu severă ca să înveţe şi să nu mi se urce în cap. Simţeau sufletul meu, dincolo de aparenţe.
De Florii, s-au gândit să-mi facă o bucurie (ştiau cât de mult iubesc eu toate florile, firele de iarbă şi copacii). Toţi copiii, de la cele patru clase gimnaziale, mi-au adus câte o floare sau câte un buchet de flori. Emoţia m-a copleşit şi am plâns de bucurie. Şi ei s-au bucurat de bucuria mea. Mai târziu, am aflat că unii din ei fuseseră la vecini să-i roage să le dea flori pentru doamna de română, alţii le furaseră iar altora le dăduseră colegii flori cu împrumut.
Despărţirea de acei copii a fost emoţionantă şi dureroasă. Toţi mi-au adus flori la sfârşit de an şcolar. Mulţi au plâns să nu-i părăsesc. "Ce mult te-au iubit copiii ăştia!", mi-a spus o colegă în timp ce microbuzul gonea spre casă...
Am întâlnit persoane care după ce primeu flori, le aruncau la coş sau le dădeau altora pentru că nu aveau ce să facă cu ele. Ce păcat! Florile sunt bucăţele din sufletul celor ce ni le dăruiesc. Cum poţi să le arunci la gunoi?
Zilele trecute, mi-a înflorit pentru a doua oară, iasomia ce mi-a dăruit-o Iubi de Florii. E atât de frumoasă şi are un parfum atât de plăcut! Şi o iubesc mult. Eu cred că fiecare floare are un suflet al ei. Şi că dacă nu o iubeşti îndeajuns, nu face flori, nu creşte, se ofileşte şi moare.

V-aş spune până mâine poveşti cu şi despre flori dar mi-e teamă să nu adorm scriind. N-ar fi prima dată!

8 comentarii:

  1. Ador iasomia...
    mi se pare ca asa trebuie sa miroase raiul...
    Cat despre lacramioare... curtea mamei mele de la tara are un colt plin cu aceste minunate flori...pacat ca infloresc doar in luna mai!
    Eu cred ca daca Dumnezeu nu ne lasa ingerii, ne da la schimb florile sa ne pierdem in frumusete si gingasie, si poate asa uitam de rautatile care ne distrug viata...
    Sa-ti fie bine, fata cu nume de lacrima!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu ador florile Lacry! Mi se par atat de gingase, fragile si frumoase...De fapt eu cred ca florile reprezinta perfectiunea intruchipata! Sa te bucuri de Iasomia aia multi ani de acum inainte. Este superba:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Fetelor, nu vă supăraţi pe mine prea tare, pentru că nu v-am răspuns şi nu am mai trecut pe la voi.
    Sunt prinsă cu muncă de detectiv. Caut un post liber. Dar e tare greu...
    Promit că vorbim după 1sept.
    Vă mai aştept pe aici.
    Să vă fie bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe un prieten nu te superi nicodata!...
    Mult succes... si sa ne aduci vesti bune...
    Sunt alaturi de tine si la rugaciunea de seara am un gand bun si pentru tine...

    RăspundețiȘtergere
  5. foarte frumos,eu stau la tara si am o gradinita mica unde am tot felul de flori,imi place sa ma duc ca sa vb cu ele sa le mangai,ma simt linistita cand sunt printre ele,as putea zice ca sunt prietenii mei de suflet si uneori ma inteleg ce le zic :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Iti tin pumnii sa gasesti postul pe care il doresti!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mulţumesc,Aris, Monik, Pifuneata si Irina!
    Chiar am reuşit. A fost stresant dar acum e bine.(SPER!).
    De acum, voi reveni pe blog pentru că mi-a fost dor de voi!
    Vă îmbrăţişez, cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bravo Lacry:* Bine ca totul s-a terminat cu bine! Ma bucur sa aud ca totul s-a rezolvat!

    RăspundețiȘtergere

Dacă aveţi ceva de spus, chiar vă rog!