Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fire comunicativă, transparentă,creativă şi tolerantă.Îmi plac oamenii adevăraţi. Iubesc poezia, fotografia, muzica, florile, primăvara, marea, copiii, cerul şi apusurile de soare. Consider că dacă nu pui suflet în lucrurile pe care le faci, mai bine nu le faci că nu-ţi ies. Restul vă las să descoperiţi voi.

vineri, 9 decembrie 2016

De-ale lui Mos Nicolae

   Spiritul mosului Nicolae mi-a calauzit si in acest an  gandurile, pasii si faptele.
   Chiar daca este decembrie, consider ca putem fi mai buni in fiecare zi. Nu doar de Paste, de Mos Nicolae sau de Mos Craciun. Convingerile astea le impartasesc si celor din jur, de-a lungul anului, ori de cate ori am ocazia.
   Si fiind imputernicita de Mos, am incercat sa ma ridic la nivelul asteptarilor sale.
   Anul acesta am intalnit trei tipuri de copii.
   Primul copil, s-a uitat in punga de la Mosu', a strambat din nas zicand : "Tata, mi-a dat 50 lei!". A lasat punga si s-a asezat la calculator sa joace un joc, cu impuscaturi.
   M-am intristat dar nu m-am descurajat.
   Dupa cateva ore, a batut la usa...un alt copil. O fetita. Nu aveam nimic pregatit pentru ea. Venise doar sa-mi povesteasca ce o doare, am ascultat-o, am sfatuit-o, am dojenit-o si am sfarsit luand-o in brate pentru ca printre lacrimi imi povestea ca ea crede ca mama ei nu o mai iubeste. Cu siguranta ca mama ei o iubeste! I-am zis sa
nu-si piarda speranta.
   Cel de-al treilea tip de copil (de fapt erau 9 copii) a avut reactia asteptata. Toti 9 au sarit in sus de bucurie ca Mosul nu i-a uitat. Desi 2 din ei se asteptau la nuieluse pentru ca facusera rele. Am vazut pe chipurile lor, zambete sincere si lacrimi de bucurie.
   Nu m-am asteptat sa mi se ceara sfatul sau sa daruiesc o imbratisare. Asta a fost cea mai vie dovada a faptului ca bucuriile mari vin din lucruri marunte.