Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fire comunicativă, transparentă,creativă şi tolerantă.Îmi plac oamenii adevăraţi. Iubesc poezia, fotografia, muzica, florile, primăvara, marea, copiii, cerul şi apusurile de soare. Consider că dacă nu pui suflet în lucrurile pe care le faci, mai bine nu le faci că nu-ţi ies. Restul vă las să descoperiţi voi.

vineri, 3 decembrie 2010

"Doamna, exista Mos Craciun?".

Luna trecuta, la scoala m-am confruntat cu o intrebare venita din partea copiilor: "Doamna, exista Mos Craciun?".
Pentru cateva clipe, am ramas blocata incercand sa ma gandesc la o explicatie. Dar era prea tarziu. Copiii deja se certau pe existenta Mosului. I-am linistit si am incercat sa le explic faptul ca Mos Craciun exista intr-o tara indepartata numita Laponia. Ca Mosul are multi spiridusi care lucreaza la fabrica de dulciuri. Alti spiridusi lucreaza la posta unde se citesc scrisorile venite pentru Mosul si se trimit altele, copiilor cuminti sau parintilor acestora. Ca Mosul mai are si o fabrica de jucarii speciale etc.
Le-am mai spus ca Mos Craciun trebuie sa se ocupe de toti copiii planetei si ca in 3 zile, cat tine Craciunul, nu are cum sa reuseasca acest lucru. Tocmai din aceasta cauza, Spiritul Craciunului, intra in sufletele parintilor si buncilor, iar ei fac, copiilor lor cadouri in numele lui Mos Craciun.
O parte din copiii de la clasele a V-a si aVI-a, m-au crezut.
Din pacate, la clasele aVII-a si a VIII-a, n-am avut crezare...
Lor le-am spus, ca Spiritul Craciunului trebuie sa fie in sufletul fiecaruia dintre noi. Ca ei sunt mari si ca de Craciun, nu inseamna totul sa primim daruri ci sa si daruim la randul nostru.
Eu sper, ca indiferent de varsta, veti reusi sa pastrati in suflet Spiritul Craciunului. De el, depind cei mici, cei dragi noua…de el depinde insusi Craciunul nostru.
Atata timp cat mai credem in minuni, ele prind contur incet-incet, sub ochii nostri.
Sa nu incetati niciodata sa credeti!
Sarbatori cu bine!