vineri, 9 iulie 2010

Flori, copaci şi suflete

Eu cred că în fiecare copac, în fiecare floare, în fiecare fir de iarbă sălăşluieşte un suflet.
Se spune că ochii sunt oglinda sufletului.
Sufletul unei flori este în strânsă legătură cu persoana care are grijă de ea. Dacă o floare este frumoasă, înseamnă că cineva o iubeşte şi că ea, floarea, se simte bine în compania "stăpânei".
Cred că pomii care nu vor în ruptul capului să rodească, nu sunt soi rău sau suflet rău. Doar că nu se simt în grădina respectivă, acasă.
Mi-e milă de copacii tăiaţi... Acum aproximativ trei săptămâni, stând în parc pe o bancă, am observat un mare gol. Lipseau copaci. Fuseseră tăiaţi spre a avea trandafirii mai multă lumină.
Mă întreb...cum poate cineva, să taie copacii din parc? Parcă în acea parte a parcului, nu mai văd florile superbe ci simt un mare gol şi o rană sângerândă.
Ocrotiţi natura! Nu vă costă nimic!

Un comentariu:

  1. Ei bine, e destul de greu ca un om sa protejeze natura. De la un timp am inceput sa protejez si tantarii:)) Bine, exagerez putin, insa daca reusesti sa fii in comuniune cu ei si sa devii destul de sigur ca sunt fiinte create de Dumnezeu si au rostul lor in lume, aproape ca ii lasi sa se hraneasca din tine...si fiind in legatura cu ei nu o sa-ti mai faca rau si te vor lasa in pace.Pana la urma, frumoase flori si frumos ceea ce ai scris! >:D<

    RăspundețiȘtergere

Dacă aveţi ceva de spus,chiar vă rog!