Despre mine

Fotografia mea
Sunt o fire comunicativă, transparentă,creativă şi tolerantă.Îmi plac oamenii adevăraţi. Iubesc poezia,fotografia, muzica,florile,copiii, cerul şi apusurile de soare. Consider că dacă nu pui suflet în lucrurile pe care le faci,mai bine nu le faci că nu-ţi ies. Restul vă las să descoperiţi voi.

miercuri, 2 noiembrie 2011

CAUT ALTCEVA

        A trecut greu vara. Spre final, am luat un examen important pentru care am muncit mult. Optimismul rămăsese intact. Toată lumea se minuna de atitudinea mea pozitivă. Făceam şi eu haz de necaz, pentru a nu descuraja. Când în sfârşit mi-am luat de o grijă, am început să văd că rândunicile mele dragi, făceau de zor exerciţii de zbor şi într-o zi, nu m-au mai trezit dimineaţa. Plecaseră. Trandafirii din grădină nu mai aveau boboci. Iasomia din ghiveci, se scuturase şi deşi frunzele-i erau tot verzi, ea era tristă. Prietena mea plecase la Târgovişte pentru cursuri de specializare iar strugurii de masă dăduseră în pârg.

        De fapt...era toamnă. Am pus suflet în fiecare gând neaşternut încă aici, în fiecare lucru pe care l-am făcut, chiar şi în fiecare sfat sau dojană. Rezultatul? Muncă de Sisif  sub marele titlu "AŞA TREBUIE!". Timpul meu liber, a dispărut printr-o poartă galactică. În plus, am primit şi acuze grele pentru lucruri de care nu eram vinovată.
        Fire de păr albe au început să se aşeze triumfătoare în coafura mea. Primul rid. Ore nesfărşite de încruntare.
        Mă întreb din ce în ce mai des dacă mai are rost să lucrez într-un sistem în care nu ai nici măcar un cuvânt de spus. În care trebuie să munceşti, să munceşti, să munceşti pentru că ai doar obligaţii trecute în fişa postului şi pentru că ai de făcut sute de hârtii şi zeci de portofolii inutile. Respect? E un cuvânt necunoscut de mult prea mulţi copii şi părinţi. Pe zi ce trece sunt din ce în ce mai convinsă că nu se merită să fii cadru didactic dedicat trup şi suflet copiilor şi meseriei. În final vei fi pus la zid sau mai rău, în aceeaşi oală cu cei care nu-şi fac meseria şi cărora nu le pasă decât de ei înşişi.


         Caut...altceva. Nici eu nu ştiu exact ce. Sper să-mi regăsesc optimismul din vara trecută şi echilibrul interior, pentru că în realitate nimic nu e mai important decât familia!
 

6 comentarii:

 1. Intr-adevar familia si sanatatea sant cele care conteaza.

  Am avut profesori care mi-au daruit perspective care mi-au schimbat viata.

  E dificil sa fii profesor dupa parerea mea....dar rasplata intrinseca, cea adevarata, e ca poti influenta in bine destinul unor copii.

  Numai bine,

  RăspundețiȘtergere
 2. Lacrima, Lacrima,
  stiu ca esti pasionata de meseria ta. E un moment de tristete si de reconfigurare a vietii pentru noi toti. Alegerea e a ta si viata iti apartine.
  Bucura te de familie, de trandafirii aceia superbi si de parcul acela minunat de la tine din oras...
  Capul sus, tu ai facut ce era mai greu, restul lasa in mana destinului! Trebuie sa fie bine!

  RăspundețiȘtergere
 3. Cateodata si astfel de momente te pot indruma spre cele mai sincere si chiar mai bune idei in viata. Momentele triste sunt cele care te fac sa Te reflectezi mult la existenta ta si chiar te ot face sa te gandesti la ce-ti doresti de la viata. Si eu am avt multe momente de genul asta, in care sincer mi-am gasit drumul:) Te imbratisez cu drag. Va fi bine draga mea, lacrimaluio. Vei vedea:*

  RăspundețiȘtergere
 4. Am cativa prieteni, care au aceeasi meserie dedicata literelor, ca si tine.Daca privesti in timp, poate vei gasi resurse sa mergi mai departe, cu senin in suflet draga mea!

  RăspundețiȘtergere
 5. Buna seara,
  Ma iertati ca va deranjez dar vin cu rugamintea la d-voastra sa sustineti proiectul pe care l-am inceput "Sa fim oameni..."( http://safimoameni.blogspot.com/) .Doresc sa puneti un banner pe blogul d-voastra.
  Va multumesc pentru intelegere!
  Impreuna putem schimba vieti
  Astept raspunsul d-voastra la pagina de e-mail placintavlad@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere

Dacă aveţi ceva de spus, chiar vă rog!